Försäkringar

Kollade upp våra hemförsäkringar idag. Både jag och min man har den via våra fackförbund. Det visade sig att vi har dubbla till ingen nytta alls, då det räcker att ha en som täcker hela familjen. Inte heller får man ut dubbelt om man har två. Därför sade jag upp min och sparar 90kr i månaden på det.

Detta säger mig att jag bordde kolla över alla våra försäkringar - ska ta det en annan dag...


Spara pengar? Döm själva?

Vid den här tiden på året så startar det en stor REA i de flesta klädbutiker.

Båda barnen behöver nytt - och då brukar jag passa på att fynda!

Det blev två grå munkjackor från JC, en röd Adidas munkjacka från Stadium,  och en t-shirt från JC.
Till mig själv fyndade jag en svart  Jeans jacka från JC. Något som jag tänkt att skaffa ett tag. Den jackan jag har håller inte måttet när man vill vara fin på en uteservering en lite kylig sommarkväll.
Som jag skrev i tidigare inlägg så ligger inte sparandet högst just nu utan i sommartid vill jag njuta av vädret och unna mig lite extra.

Funderar på att ta en sväng till stan på Onsdag igen för att se om jag kan fynda lite mer.

Allt jag köpt var på halva priset. Det känns som att jag sparar massor genom att handla på REA. Saker som vi ändå hade behövt skaffa.



Vad hände?

I början av året så började vi att PLANERA våra matinköp och tittade vad vi hade i våra skåp och i vår frys och på det sparade vi tusenlappar varje månad. Vi gav järnet i februari, mars och april men i maj tappade vi kontrollen.

Jag själv tror/vet att en av orsakerna är att vi flyttar till vårt land på helgerna i maj. När vi är där så lyxar vi till det och köper en hel det "onödiga" livsmedel. Eftersom vi arbetar heltid mån-fre så blir det också två dagar mindre per vecka att sköta hushållsfixet, tiden blir också knapp även för att planera.
Nu har vi fallit tillbaka och hamnar i livsmedelsbutiken utan inköpslista och utan medhavda plastpåsar och handlat på oss saker som vi egentligen inte behöver.
Det märks på plånboken vill jag lova!
Ytterligare är en orsak är att det händer så mycket roligt på våren. Man umgås mer med vänner och ses på en ute servering och tar ett glas rosé.
Jag kan dock se en annan vinst än ekonomisk av att vara på landet och att träffa sina vänner. Så jag vet inte om det är så mycket att gräma sig för egentligen...
Nu är det ynka tre veckor kvar att jobba innan semestern stundar och till dess så ska vi skärpa oss. För visst vill vi ha ett par extra tusenlappar att spendera till de lediga dagarna, först skall vi bara fira midsommar!


RSS 2.0